Semestertår - Simmer & Shimmer

Publicerat: 2011-07-24 | 21:56:32 i Tånaglar

Idag var det dags att måla tånaglarna och jag fastnade för OPI's Simmer & Shimmer (från serien Burlesque) som jag fått från USA för rätt länge sedan.


Det glittrar något otroligt när man målat två lager, kan tänka mig hur det ser ut i dagsljus.
Funderar på vad jag mer kan göra utan att göra för mycket. Kan ju lätt bli "too much" när det är så här mycket glitter i ett lack.

Underlack No more Ridges, LCN. Två lager OPI's Simmer & Shimmer
och sist Super hardener och Drop Dry från LCN.

Det här kommer verkligen skimra i solen, på stranden eller vid poolen eller vart man nu beger sig... kanske lite svart eller vitt crackle...? Nej jag nöjer mig så här så länge!! ;)


Splatter - nail art!

Publicerat: 2011-07-21 | 21:03:50 i Naglar

Ni kanske har hört om nail art marble vid det här laget. Jag har hittat en blogg som beskriver något som heter Splatter nail art - man doppar ett sugrör (IKEA faktiskt!!) i lack, siktar på nageln (som är tejpad) och blåser! Häftigt, eller hur?

Här finns en tutorial, från The PolishAholic.Önskelista:

Publicerat: 2011-07-21 | 15:01:05 i Naglar

Är inte detta lack grymt snyggt??Fler bilder på förra perm. nail art: vänster hand klar.

Publicerat: 2011-07-20 | 12:24:52 i Naglar

Igår gjorde jag klart andra handen... när jag jobbar med "fel" hand så blir den aldrig riktigt lika bra, vilket är tråkigt.
Men här är bilderna i alla fall:Fler bilder på förra perm. nail art:

Publicerat: 2011-07-18 | 20:11:00 i Naglar
Permanent fransk med snäckskal & 3D-gel samt en 3D blomma!

Publicerat: 2011-07-18 | 17:42:49 i Naglar


Wow, själva nail arten tog väldigt lång tid - varför jag bara har bilder på ena handen. :)
Jag ska göra andra handen lite senare, jag är vänsterhänt och vänster hand är därför mycket jobbigare att göra fastän jag har en filmaskin (innan jag hade den var det fruktansvärt jobbigt att fixa naglarna på sig själv).

Materialet som jag använde: LCN 3D-gel white orhcid & Deep black, LCN krossat snäckskal rosa och lila samt andra färger som jag köpt på tradera.
En orangepinne och en tandpetare som jag lade blomblad samt spiralen till mitten på.

Klicka på den lilla bilden
för en större bild.
I tummen har jag byggt in en sjöstjärna gjord i en LCN 3D- form gjord av
Svart 3D gel och color gel miracle glitter i multicolor glitter.

Här återges färgerna mer naturligt, det är som sagt snäckskal som jag lagt på
innan jag dragit mönster med svart 3D gel med en spot swirl.

Det här är nog min favorit någonsin, jag fick inspirationen av "Nail Avenue" på youtube, kolla gärna deras sida:

Det var lite "trixigt" att göra blomman, för att underdriva... mycket pill för att få den som jag ville, men för att vara mitt andra försök så är jag självklart enormt nöjd! Jag använde en pensel och målade först två blomblad direkt på nageln (utan att ha torkat av sealent) och härdade, innan jag byggde upp blomman med hjälp av de blomblad och "spiralen" som jag format med hjälp av orangepinnen och tandpetaren. Fyllde på lite med 3D gel där det behövdes och härdade och sist lade jag dit lite vitt "diamond glitter" från Nfu-Oh och glaze gel clear.
Just det, jag glömde nästan, på tummen så lade jag även svart LCN glitter som har lite regnbåge- skiftningar.


Somrig marble nail art!

Publicerat: 2011-07-17 | 16:25:56 i Naglar

Jag övade halva kvällen i går på marble och färgerna jag till slut valde är följande:
orange, turkos, rosa och vit. OPI och LCN- lack.
Nail art marble är lite "trixigt" men även om det är det och tar lång tid så är det värt det då det blir så himla häftigt!!!

LCN drop dry använde jag sist efter Super hardener.
OPI's Yodle me on my cell & Flit a bit samt LCN I ♥ LCN
och rosa nr 43179-D3 (hittar inget namn på den).

Jag började med att testa vattnet några gånger igen, liksom igår, ta bort färgrester med ett lack och testa igen. Sedan när det kändes bra droppade jag i en droppe av varje lack, dock inte i samma ordning varje gång, tills ringarna slutat vidga sig.
Jag drog sedan ett streck med orange pinnen - från "bulls eye" mitten ut till varje kant, vertikalt. Sedan drog jag horisontella linjer varannan från vänster till höger och varannan från höger till vänster. Sedan doppades två fingrar i taget (som var tejpade för att skydda fingret, med scotch tape).
Sist en sjöstjärna på ena tummen (där jag gjorde svarta prickar med en nail art pen också) och en nail sticker på andra tummen.
Riktigt snyggt tycker jag själv!Klicka på lilla bilden för förstoring av valda naglar.

Sjöstjärnan på tumnageln är gjord i en LCN 3D form, jag använde svart 3D gel och lila glass gel. Den var lite svår att fästa med lim, kanske att lacket var lite fuktigt fortfarande. Men efter att ha målat på glaze gel clear och härdat i 2 minuter så satt den där den skulle.
Jag älskar sjöstjärnor!

Angående bilderna så är de övre bilderna tagna med effekter, den ena heter högdagerbild och den andra miniatyreffekt. Väldigt snyggt tycker jag själv. Titta på den lilla bilden för tydligast färg på naglarna, som de verkligen ser ut.Forts. ljusa rosaglittrande tånaglar...

Publicerat: 2011-07-14 | 11:15:30 i Tånaglar

Det blev LCN Crackle Black Jack och Super hardener på tillslut, matchar händerna bättre nu.Veckans naglar: svart "v"- fransk manikyr!

Publicerat: 2011-07-14 | 11:01:14 i Naglar

Den här manikyren gjordes på 5 minuter, och som alltid hade jag svårt att välja färg och form på manikyren - jag körde lite på känsla och prövade mig fram.

Materialet: LCN vit nail art pen, LCN Drop dry,
svart Viva la Diva, MUS Asun och LCN guld glitterliner.


Jag började med att måla med det svarta lacket, från hörnet av vita randen till nagelns slut, en sida i taget. Sedan målade jag med guld glitterliner längs med ena sidans svarta kant. Därefter målade jag över hela nageln med Make up stores glitternagellack Asun. Efter det gjorde jag vita prickar med LCN nail art pen (då jag kände att något saknades) och sist målade jag överlacket LCN Super hardener och droppade LCN Drop dry.Permanent fransk i guldglitter!

Publicerat: 2011-07-12 | 12:06:04 i Naglar

Igår kväll var det dags för mammas naglar. Jag byggde in guldglitter i materialet och satte konadstämplar m 82.
Tycker själv att det blev riktigt snyggt!
För torra fötter - bästa fotkrämen jag använt!

Publicerat: 2011-07-10 | 20:12:01 i Allmänt

Nu har jag använt de här krämerna några gånger under 1½ veckas tid, och fötterna är mjukare än någonsin! Helt otroligt. Och jag har verkligen testat de flesta krämer jag kommit åt, alla möjliga märken. Nästa gång jag handlar ska jag även köpa sprayen och ha i handväskan.

Klicka på bilden för större bild


Fotmasken har jag smörjt in fötterna med i sängen innan jag ska sova någon gång i veckan.
Fotkrämen har jag använt efter avslutad pedikyr och sedan varannan dag - eller mer sällan. Och jag har inte ens smörjt så ofta som jag brukar med andra krämer, ändå känns fötterna nysmörjda, grymt resultat!Info från www.topstore.se:

En underbar fotkräm som är ett måste för torra och känsliga fötter!

Urea 10% Fotkräm är intensivt återfuktande och har en anti-inflammatorisk effekt. Innehåller bl a glycerin och allantoin för en optimal mjukgörande och lugnande effekt på huden.

Fotkrämen har en krämig konsistens och är lätt att massera in och absorberas snabbt.

Produkten är helt fri från mineral, siliconolja och parabener.

Mängd: 100 ml


Den här Fotmasken skämmer bort dina fötter till det yttersta och bidrar till att göra dem välvårdade och vackra igen.

Fotmasken ser till att det skyddande skiktet i huden regenererar snabbare, huden vitaliseras och vårdas samt återfuktas optimalt. 

Urea 10% Fotmask är rik på ingredienser såsom 10% fuktgivande karbamid, mandelolja, vitamin A och E samt sheasmör. De lugnande ingredienserna såsom pantenol, allantoin och bisabolol ger huden en skön avkoppling när den appliceras på fötterna.

Använd så här: Applicera masken generöst på hela foten, koppla av i 10 till 15 minuter. Massera in eller torka bort ev rester.

Produkten är helt fri från mineral, Siliconolja och parabener!

Mängd: 100 ml
Ljusa rosaglittrande tånaglar!

Publicerat: 2011-07-10 | 19:57:08 i Tånaglar


I fredags innan jag gick ut och dansade salsa kände jag mig tvungen att måla om tånaglarna - jag ville matcha händerna som fortfarande är målade som förra inlägget då mina dansskor är öppna framtill - och ljust rosa med glitter är riktigt fint när man fått lite färg på ben och fötter. Jag hade inte alls gott om tid men med LCN Drop dry så gick det fort.

Jag målade först No more ridges underlack,
sedan ett vitt I ♥ LCN lack som bas för att få fram det rosa glittret från OPI's Kate Perry collection - Teenage dream. Super hardener som överlack och sist LCN Drop dry. Klart.Från OPI's Kate Perry collection - Teenage dream & det vita I ♥ LCN lacket

Angående nail art så vet jag inte om jag ska köra svart eller vit crackle bara, kanske LCN glitter effect polish över. Just nu låter jag det vara som det är.


Äntligen semester!

Publicerat: 2011-07-10 | 19:28:27 i Fransar

Och vad är väl skönare än att slappa lite på semestern?
Inte för att man BEHÖVER smink, men OM man föredrar att ha lite mascara på fransarna så kan jag absolut rekommendera en fransförlängning.

Nu har jag valt riktigt långa fransar, men man kan helt klart köra på en mer naturlig längd.
Och "slippa" sminka sig i flera veckor!

Innan jag förlängde fransarna färgade jag dem svarta (blue black).
Jag färgade även ögonbrynen mörkbruna. På bilden är jag osminkad.


Blågröna sommarfötter!

Publicerat: 2011-07-02 | 20:58:57 i TånaglarIdag var det dags att fixa till fötterna.
Efter ett skönt fotbad och diverse filning och fixning av fötter och tånaglar målade jag dem först blå - alla utom "pektån" som fick bli grön.
Sedan gjorde jag nail art på "pektårna" och stortårna. Jag testade scotch tape metoden (det svarta på stortån) vilket blev väldigt snyggt trots mitt bristande tålamod gällande torktid. :)
Sedan ritade jag prickar med spot swirlen, 3 gröna och 1 orange samt vita prickar inuti prickarna med nail art pen. På "pektån" ritade jag 2 blå och 1 orange prick med varsin vit prick i.


Nail art pen vit och svart (använde aldrig svarta) från LCN, LCN DropDry,
OPI's Flit a bit, LCN's Blue sky och Kiwi green samt Spot swirlen.

LCN Drop dry var fantastiskt, jag väntade någon minut efter att jag målat överlack (Super Hardener, LCN) innan jag droppade Drop dry på. Naglarna kändes torra efter 5 minuter! Alltså HELT torra!

Jag kommer nog måla LCN Matte effect polish över detta om några dagar, det tror jag bli riktigt snyggt - ett enkelt sätt att variera sin nail art på!

Tips på fotgodis: Urea 10% fotkräm. Riktigt skön kräm för torra fötter, använde direkt efter att jag målat klart och känns fortfarande mjuka och sköna. Min favorit någonsin so far gällande fotkrämer!!
Jag köpte även Urea 10% fotmask som jag tänker använda innan jag går och lägger mig, skämma bort fötterna lite.
Nail art med scotch tape!

Publicerat: 2011-07-01 | 20:07:27 i Naglar

Jag blev idag tipsad om en blogg där en tjej jobbar mycket med att använda tejp på samma sätt som man gör schablonmålning, kolla in - riktigt häftigt!
Finns tutorials, kanske ska göra något sådant på tårna nu i helgen?

http://chloesnails.blogspot.com/2010/12/checkers-anyone.html

Allt från schackrutor till jag vet inte vad, bläddra runt - jag kommer göra det!


RSS 2.0