Boktips!


Nyligen läste jag Utrensning av Sofi Oksanen.
Vissa kapitel gör riktigt ont att läsa, allt hemskt som Zara utsätts för (hur kan människor vara så vidriga mot varandra?!), men jag kunde inte lägga den ifrån mig! Jag läste ut den på bara några dagar.
Den är skriven på ett liknande sätt som Sarah's nyckel; olika kapitel utspelar sig på olika årtal, 1940- tal och 1990 - tal.
Fantastisk men som sagt en riktigt hemsk handling. Men den verkligheten måste också visas fram, eller hur?
Nu måste jag bryta av med någonting lättläst, något som inte får mig att gråta på tunnelbanan!


Text från Bokus hemsida:


Ett möte mellan två kvinnor som historien varit hårdhänt mot.
Den ena är den gamla kvinnan Aliide, som av svartsjuka en gång gjort sig skyldig till att hennes egen syster deporterats till Sibirien, men som själv också våldtagits och misshandlats av sovjetiska soldater.
Den andra kvinnan Zara, är ung, och har sökt sig bort från sin barndoms Vladivostok till Berlin, där hon fastnat i prostitution och drogmissbruk, men lyckas till slut bryta sig loss.
Aliide hittar den avsvimmade Zara under en björk utanför sitt torp i Estland. Det är strax efter murens fall. De två kvinnornas öden visar sig vara oväntat och tätt sammantvinnade.

Utrensning är en enastående roman om kvinnor som tar liv och ger liv, som förnedras men reser sig gång på gång.

LCN Magnetic power!


Jag har på andra nagelbloggar från hela världen sett bilder på magnetiska nagellack och längtat efter att få tag på sådana lack. Nu kommer det äntligen hos LCN!

Idag när jag var och handlade nagel-/ hand-/ och fotgodis på LCN visade Anna Wagner prov på LCN Magnetic power i två olika färger, den ena med stjärnmagneten och den andra med strecken, lila och mörkgrå. Längtar tills jag har det hemma!!! Sjukt snyggt och riktigt häftigt! Blir nog till att köpa hela paketet... Hur kan jag låta bli?Vad jag ALLTID har i handväskan...


Dagens tips:

Väldigt smidig förpackning och en helt underbar produkt: OGNX nail balm. Varje morgon på tunnelbanan använder jag denna.
Text från topstore.se:

OGNX/Organics är ett nytt produktkoncept för händer och naglar,
det första i raden av en målmedveten satsning på certifierad naturkosmetik.

Samtliga produkter innehåller växter, örter och oljor som återvinns från certifierade organiska odlingar.

LCN OGNX Nail Balm Argan ger utmärkt vård till trasiga och torra nagelband. Med vitamin E ökar man fukten i huden och förbättrar cellförnyelsen, vilket gör att nagelbanden läker fortare. 

Mandelolja och arganolja avger massor av fukt och näring för ett starkare och snyggare nagelband.

8 ml